Villaspirenacorfu.nl

Over Afionas & Corfu

Over Afionas & Corfu

Geniet ook van onze villa in Afionas, Corfu!

Met Villa Spirena zit je middenin een schitterende wandelomgeving. Natuurlijk maak je de wandeling naar het strand, misschien wel dagelijks. Maar er is meer te beleven op Corfu dan alleen maar het strand. Je kunt de prachtige omgeving gaan verkennen. Er zijn heel rustige bergpaadjes in de buurt, waar je van fantastische vergezichten kunt genieten en de heerlijke rust op je in kan laten werken.

Ook Afionas is de moeite waard! Een klein maar fijn dorpje met oude huizen aan smalle straatjes, een aantal winkeltjes en restaurants en verbluffende uitzichten over de Georgios Baai én de Ionische Zee! Jawel, Afionas is op een schiereiland gebouwd en je kijkt dus twee kanten op. Het is echt de moeite waard om door het dorpje heen te lopen en naar een van de bankjes aan het eind van het dorp te wandelen en daar je ogen te verwennen met uitzicht op de Diapontia, een kleine eilandgroep aan de noordkant van Corfu, of over de majestueuze Baai van Georgios. Gegarandeerd dat de nodige ah’s en oh’s aan je mond ontsnappen. Kijk wel uit dat je niet gaat zitten kwijlen van genot terwijl je op dat bankje zit te mijmeren, dat staat een beetje vreemd.

Corfu ontdekken

Ga nou niet de hele dag aan het zwembad of op het strand liggen, dat is zonde van je vakantie. Villa Spirena is een prima uitvalsbasis om Corfu te ontdekken. In de omgeving zijn veel leuke kustplaatsjes met mooie stranden, zoals daar zijn: Arillas, Agios Stephanos, Sidari, Roda, om er maar een paar te noemen. Ook kan je het binnenland in, om daar de schitterende geconserveerde oude bergdorpjes te gaan bezoeken. Het is echt een upgrade van je vakantie op Corfu als je door zo’n bijzonder antiek dorpje wandelt en ziet hoe het alledaagse leven zich daar afspeelt. Je komt daar volledig tot rust en dat is toch een van de redenen van een vakantie op dit prettige Griekse eiland.
Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan moet je zeker een keer naar de Tweelingbaai toe! Porto Timonei, wat de officiële naam van dit bijzondere natuurverschijnsel is, bereik je via een pittige wandel/klautertocht van pakbeet een half uur, gerekend vanaf Dionysos restaurant, aan het uiteinde van Afionas gelegen. Een prachtige wandeling over een kronkelig, rotsig paadje leidt je erheen. Eenmaal gearriveerd kan je kiezen op welk strandje je gaat liggen: met uitzicht op Georgios Baai of op de Ionische Zee. Vaak zijn deze twee strandjes verlaten, want niet veel toeristen nemen de moeite hierheen te gaan. Doe het nu maar, dan zul je later beamen dat het absoluut de moeite waard was.

Genoeg te doen in en om Afionas!

Bekijk ook deze video’s eens